Over ons

Wie zijn we en hoe werken we?

In 2010 ben ik (Ineke) als zelfstandig psycholoog/relatietherapeut op Strijp-S in het centrum van Eindhoven gestart met de praktijk Psycholoog van Nu. Sinds kort is het echter ook mogelijk om een afspraak te maken bij mijn collega psycholoog Emma.

Lees onze stukjes zodat je een indruk kunt krijgen wie we zijn, hoe we werken en wat we voor jou kunnen betekenen.

Hoi, ik ben Ineke.

Psycholoog van Nu Ineke van Gent           

Bij deze stel ik me voor zodat je een beeld kunt vormen wat je kunt verwachten als je een afspraak met mij maakt. Ik werk vanuit passie en de overtuiging dat je als mens kunt leren en herstellen. Er is vaak veel meer mogelijk dan je misschien denkt. Hiernaast vind ik het belangrijk om een veilige en inspirerende sfeer te creëren waarin je je op je gemak voelt en de therapie/begeleiding/coaching een optimale kans van slagen heeft. Een persoonlijke aanpak waarin je geen nummer bent.
Om snel resultaten te bereiken, werk ik met een directe no nonsense aanpak met praktische oefeningen en opdrachten. Ik nodig je graag uit om stappen te zetten, zodat je bij je eigen kracht komt en snel resultaten ziet!

Na mijn studie aan de Universiteit van Tilburg heb ik eerst 8 jaar met gezinnen gewerkt in de jeugdzorg. In 2010 besloot ik als zelfstandig psychologe aan de slag te gaan. Ik wilde graag persoonlijke professionele begeleiding bieden van mens tot mens.

In eerste instantie richtte ik me op het behandelen en begeleiden van mensen die worstelden met eetproblemen, depressies, angsten, burnout en andere stressgerelateerde klachten.
Naarmate ik in mijn werk groeide, ontdekte ik een passie in het werken met partner/relatieproblematieken. Ik ben me vervolgens in 2012 gaan verdiepen en bijscholen in relatietherapie.

Naast relatietherapie en individuele therapie, geef ik sinds 2014 Mindfulness- en Compassietrainingen en sinds kort richt ik me ook op het begeleiden van mensen met Long Covid/MCAS.

Ik vind het fijn om breed te kunnen kijken en ook aandacht te hebben voor biomedische aspecten van mentale gezondheid.
Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat een goed functionerend en ontspannen zenuwstelsel een voorwaarde is voor het oplossen van verschillende klachten.
Om deze reden ben ik me gaan verdiepen in verschillende manieren van het resetten van het zenuwstelsel.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur me dan een bericht.

 

Opleidingen en trainingen

Bijscholing Polyvagaal Theorie
Bijscholing Positieve Psychologie
Bijscholing Hechting en Relaties
Bijscholing Zelfcompassie en Zelfvertrouwen
Opleiding Seksuologie
Symposium Preverbaal Trauma
Opleiding Contextuele Beeldtaal Therapie
Deskundigheidsbevordering Slaapproblemen
Opleiding E-coaching Begeleiding en Therapie op afstand.
Opleiding Mindfulness Based Cognitive Therapy
Opleiding EMDR (Trauma Therapie)
Opleiding Emotionally Focused Therapy (Relatietherapie)
Opleiding tot therapeut behandeling Eetstoornissen
Opleiding Mindfulness
BAPD Psychodiagnostiek
Master Psychologie

Ik ben aangesloten bij de volgende Beroepsverenigingen:

NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen), LVPW (Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden), RBNG (Vereniging Complementaire Zorg.

Hoi, ik ben Emma.

Mijn naam is Emma en ik ben als psycholoog aangesloten bij Psycholoog van nu, waar ik op locatie werk, Het is mogelijk om op dinsdag, woensdag of vrijdag een afspraak met mij te maken.

Dapper dat jij de stap zet om hulp te vragen. Ik vertel je graag wat meer over mijn manier van werken, zodat je een idee krijgt hoe het is om bij mij aan de slag te gaan.
Ik vind het in de eerste plaats belangrijk om een veilig en gelijkwaardig contact te creëren, waarin jij ontspannen jezelf kunt zijn. Vanuit daar kijken we samen wat jouw doelen zijn en wat we gaan inzetten om daar te komen.

Ik zet mijn kennis en ervaring in waar nodig, en zal jou uitdagen om ook thuis te oefenen en uitproberen, zodat je ook buiten onze sessies snel stappen kunt zetten om je beter te voelen.

Ik werk o.a. met technieken uit de EFT (emotion-focused therapy), CGT (cognitieve gedragstherapie), ACT, mindfulness en maak daarnaast gebruik van creatieve werkvormen en lichaamswerk. Ook werk ik met trainingen voor emotieregulatie en – indien van toepassing – ADHD en autisme. Ik zal altijd afstemmen met welke werkvorm bij jou past.

Tijdens het intakegesprek onderzoeken we waar jij tegenaan loopt en hoe ik je daarbij zou kunnen helpen.

Om je een idee te geven van aan welke dingen je bijvoorbeeld kunt denken, vind je hieronder een lijstje. Aarzel niet om contact op te nemen als jouw 'klacht' er niet tussen staat, ik onderzoek graag samen met jou wat ik voor je kan betekenen.

- stressklachten, burnout
- sombere stemming, nergens zin in hebben
- piekeren, continu zorgen maken
- moeite om je emoties te reguleren (ineens heel boos of verdrietig worden)
- ADHD- of autismegerelateerde klachten
- slaapproblemen
- je angstig voelen in contact met anderen
- last van gebeurtenissen uit het verleden
- moeite met plannen en organiseren
- snel afgeleid raken, veel in je hoofd zitten
- weinig zelfvertrouwen, moeite met grenzen aangeven

Wil je met mij een afspraak maken? Neem dan contact met me op.