ADHD of ASS

Heb je een diagnose AD(H)D, Autismespectrumstoornis en/of ervaar je klachten als: 

Moeite met planning en structuur
Uitstellen, moeilijk tot dingen komen
T
e laat komen, weinig tijdsbesef
Veel in je hoofd zitten
Moeite met ontspannen
Perfectionisme en/of faalangst

Herkenbaar?
Je worstelt (onbewust) al jarenlang met school, studie, werk, het hooghouden van alle ballen in jouw dagelijks leven. Omdat je het goed wil doen wring je je in allerlei bochten, wat veel energie kost, en toch lukken dingen telkens niet. Je baalt van jezelf en wordt steeds strenger. Dit helpt echter niet en door je hoge eisen en perfectionisme wordt het moeilijker om los te laten en van het leven te genieten. In sommige gevallen kan dit leiden tot angstklachten, depressie, verslaving of burnout.

In een coachingtraject help ik je graag om deze cirkel te doorbreken en meer grip te krijgen op jezelf. We werken toe naar meer zelfcompassie, waarbij jij als een vriendelijke coach jezelf leert te begrijpen en beter met jouw klachten om te gaan.  

Ik (Emma) bied een traject waarbij we uitgaan van 6-8 sessies, waarbij je meer inzicht krijgt in je klachten en praktische tools ontwikkelt.
Je krijgt een coachingmap van waaruit we telkens werken. Iedere sessie heeft een eigen thema (planning, ontspanning en zelfzorg, zelfbeeld, etc.).
In een aantal sessies gaan we creatief aan de slag. Aan het einde van elke sessie spreken we af wat je de komende week gaat oefenen. De volgende keer bespreken we hoe het is gegaan.
Op die manier kun je uitproberen wat wel en niet werkt voor jou en eventuele aanpassingen doen. Omdat iedereen anders is kijken we vooral naar wat voor jóu werkt, zodat je het voor langere tijd kunt gaan toepassen in jouw dagelijks leven.
 

Als je geen diagnose AD(H)D of ASS hebt maar je wel herkent in de kenmerken, kan ik je helpen met oriënteren op deze problematiek, en als dit passend is kan ik je helpen met praktische tools, terwijl je bijvoorbeeld elders op de wachtlijst staat voor een diagnostisch onderzoek.

Let op: Ik stel géén diagnoses. Neem gerust contact met me op, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.