Over ons

Welkom, mijn naam is Ineke (1978), sinds 2010 ben ik als zelfstandig psycholoog/relatietherapeut op Strijp-S gestart met deze praktijk Psycholoog van Nu.

Sinds november 2016 is de praktijk uitgebreid met mijn collega's Noëlle en Danielle. Samen bieden we een breed pakket van verschillende therapievormen voor zowel kinderen als volwassenen.

Psycholoog van Nu Ineke van Gent

Ik werk vanuit passie en de overtuiging dat je als mens kunt leren en herstellen. Hiernaast vind ik het belangrijk om een veilige en inspirerende sfeer te creëren waarin je je op je gemak voelt en de therapie/begeleiding/coaching een optimale kans van slagen heeft. Een persoonlijke aanpak waarin je geen nummer bent.
Om snel resultaten te bereiken, werk ik met een directe no nonsense aanpak met praktische oefeningen en opdrachten. Ik nodig je graag uit om stappen te zetten, zodat je bij je eigen kracht komt en snel resultaten ziet!

Na mijn studie aan de Universiteit van Tilburg heb ik eerst 8 jaar met gezinnen gewerkt in de jeugdzorg. In 2010 besloot ik als zelfstandig psychologe aan de slag te gaan. Ik wilde graag persoonlijke professionele begeleiding bieden van mens tot mens.

In eerste instantie richtte ik me op het behandelen en begeleiden van mensen die worstelden met eetproblemen, depressies, angsten, burnout en andere stressgerelateerde klachten.
Naarmate ik in mijn werk groeide, ontdekte ik een passie in het werken met partner/relatieproblematieken. Ik ben me vervolgens in 2012 gaan verdiepen en bijscholen in relatietherapie.
Naast relatietherapie en individuele therapie, geef ik sinds 2014 Mindfulness- en Compassietrainingen

Opleidingen en trainingen

Opleiding Seksuologie Post HBO 2016/2017
Symposium Preverbaal Trauma 2016
Contextuele Beeldtaal Therapie 2015
Deskundigheidsbevordering Slaapproblemen 2015
Opleiding E-coaching 2015
Mindfulness Based Cognitive Therapy 2013
EMDR (Trauma Therapie) 2013
Emotionally Focused Therapy (Relatietherapie) 2012
Opleiding tot therapeut behandeling Eetstoornissen 2010
Mindfulness 2008
Master Psychologie 2005
BAPD Psychodiagnostiek 2005
Minor Psychologie 2002

Ik ben aangesloten bij de volgende Beroepsverenigingen:

NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen), EFT (Relatietherapie Netwerk), LVPW (Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden), RBNG (Vereniging Complementaire Zorg)

Werkdagen: maandagmiddag, woensdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagochtend.

Klik HIER voor de lijst met vergoedingen

Welkom, mijn naam is Danielle. Ik ben psycholoog.

Van harte welkom, ik heet Danielle en ik werk vanuit mijn passie en visie ‘zin in leven’. De dubbele betekenis van het woord ‘zin’ en het plezier wat dit uitstraalt.
Weer zin hebben of gaan krijgen in je leven en het opnieuw ontdekken van jouw eigen zingeving. Weten waar je in de ochtend je bed voor uitkomt, weten of durven gaan ontdekken welke richting voor jou of jullie belangrijk is.
De zin terugbrengen in het leven van mensen. Gericht op daadwerkelijke verandering, loskomen van oude patronen zodat je meer vrijuit kunt leven, meer kan zijn wie je ten diepste bent, in verbinding met je omgeving.

Na mijn studie psychologie aan de Universiteit van Tilburg, heb ik met veel plezier gewerkt in een tweedelijns GGZ instelling in Amsterdam, gespecialiseerd in ADHD en Autisme.

Er bleef echter de wens bestaan om persoonlijker te werken en in 2015 ben ik gestart met een psychologen praktijk gericht op verlies en verandering.

Opleidingen en trainingen

- Contextueel werken met DUPLO techniek (2017)
- Techniques of Grief Therapy, masterclass Robert Niemeyer (2016)
- Symposium ‘Moeders zonder moeder’ (2016)
- ACT (Acceptance and Commitment Therapy) (2015)
- EMDR, basis en verdieping (2014 en 2015)
- Gecompliceerde rouw (2015)
- Sectiedag: Haptotherapie: aanraken, trauma en lichaam
- Rouw- en verliesbegeleider, post HBO registeropleiding (2014)
- Master klinische psychologie
- BAPD psychodiagnostiek
- Bachelor psychologie

Werkdagen: dinsdagmiddag/avond en vrijdagmiddag/avond

Klik HIER voor de lijst van vergoedingen.

Ik kan je vertellen dat ik werk met volledige aandacht, zorgvuldigheid, humor en nabijheid, maar dat zegt weinig. Ik ben vooral benieuwd naar jouw of jullie woorden en verhaal!

Een warm welkom, mijn naam is Noëlle, ik ben Psychosociaal Therapeut.

Ik bied ACT therapie, EMDR therapie en Beeldende Therapie. Hiernaast heb ik me gespecialiseerd in Rouw en Verliesbegeleiding. Ook voor andere klachten kun je uiteraard bij me terecht.

Met welke vragen kun je bij mij terecht?

– Wanneer je last hebt van Stress- en Spanningsklachten
– Trauma’s
– Verlieservaringen en Rouwverwerking
– Wanneer je binnen je familie te maken hebt met een ouders of partner met psychiatrische problematiek of verslavingsproblemen.

Hoe gaan we aan de slag? Na de intake waarin we kennismaken en dieper ingaan op je vraag, gaan we samen aan de slag. Samen kijken we ook welke therapievorm het meest geschikt voor je is.

Opleidingen en trainingen

2017 Seminar depressiviteit en suïcidaliteit bij jongeren
2017 Masterclass Beeldende begeleiding in de Palliatieve zorg
2017 EMDR practitioner i.o.
2017 Opleiding ACT
2016 Certificaat Preventie van en rouw bij zelfdoding
2016 Diploma PSBK
2014 Diploma Psychosociaal Therapeut Beeldend; specialisatie hechtingsstijlen bij Rouw en Verlies

ACT Therapie: Act is de afkorting voor Acceptance and Commitment Therapie. Het is een nieuwe, bewezen, effectieve vorm van gedragstherapie voor verschillende problemen. De kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden uiteindelijk ten koste gaat van een vitaal en waardevol leven.

EMDR: (Eye Movement Desensitisation & Reprocessing) is één van de meest effectieve psychotherapeutische methodieken voor behandeling van onder andere posttraumatische stressstoornis en angststoornissen. Patiënten die een ingrijpende nare gebeurtenis hebben meegemaakt en hierna te maken hebben met bijvoorbeeld, angsten, nachtmerries, schrikreacties, herbeleving, paniekstoornissen, fobieën, slaapstoornissen etc., kunnen zeer effectief met deze methodiek behandeld worden in relatief weinig sessies. (Bivt)

Werkdagen: maandag- en woensdagochtend

Klik HIER voor de lijst met vergoedingen

Sfeer impressie van de praktijk: