Over ons

Welkom, mijn naam is Ineke (1978), sinds 2010 ben ik als zelfstandig psycholoog/relatietherapeut op Strijp-S gestart met deze praktijk Psycholoog van Nu.

Sinds november 2016 is de praktijk uitgebreid met mijn collega's Noëlle, Susanne en Danielle. Samen bieden we een breed pakket van verschillende therapievormen voor zowel kinderen als volwassenen.

Psycholoog van Nu Ineke van Gent

Ik werk vanuit passie en de overtuiging dat je als mens kunt leren en herstellen. Hiernaast vind ik het belangrijk om een veilige en inspirerende sfeer te creëren waarin je je op je gemak voelt en de therapie/begeleiding/coaching een optimale kans van slagen heeft. Een persoonlijke aanpak waarin je geen nummer bent.
Om snel resultaten te bereiken, werk ik met een directe no nonsense aanpak met praktische oefeningen en opdrachten. Ik nodig je graag uit om stappen te zetten, zodat je bij je eigen kracht komt en snel resultaten ziet!

Na mijn studie aan de Universiteit van Tilburg heb ik eerst 8 jaar met gezinnen gewerkt in de jeugdzorg. In 2010 besloot ik als zelfstandig psychologe aan de slag te gaan. Ik wilde graag persoonlijke professionele begeleiding bieden van mens tot mens.
 
In eerste instantie richtte ik me op het behandelen en begeleiden van mensen die worstelden met eetproblemen, depressies, angsten, burnout en andere stressgerelateerde klachten.
Naarmate ik in mijn werk groeide, ontdekte ik een passie in het werken met partner/relatieproblematieken. Ik ben me vervolgens in 2012 gaan verdiepen en bijscholen in relatietherapie.
Naast relatietherapie en individuele therapie, geef ik sinds 2014 Mindfulness- en Compassietrainingen

Opleidingen en trainingen

Opleiding Seksuologie Post HBO 2016/2017
Symposium Preverbaal Trauma 2016
Contextuele Beeldtaal Therapie 2015
Deskundigheidsbevordering Slaapproblemen 2015
Opleiding E-coaching 2015
Mindfulness Based Cognitive Therapy 2013
EMDR (Trauma Therapie) 2013
Emotionally Focused Therapy (Relatietherapie) 2012
Opleiding tot therapeut behandeling Eetstoornissen 2010
Mindfulness 2008
Master Psychologie 2005
BAPD Psychodiagnostiek 2005
Minor Psychologie 2002

Ik ben aangesloten bij de volgende Beroepsverenigingen:

NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen)
EFT (Relatietherapie Netwerk)
LVPW (Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden)
RBNG (Vereniging Complementaire Zorg)

 

Welkom, ik ben Susanne. Ik ben IV-therapeut, coach en trainer.

Vanuit een jarenlange brede ervaring, in het bedrijfsleven en met particulieren, in Nederland en het buitenland, ben ik me steeds meer toe gaan leggen op het intermenselijke en het inner-menselijke. Ik word gedreven door het verlangen om zelf het leven ten volle te leven en anderen te helpen het leven ten volle te leven.

En relaties zijn daarin heel belangrijk. Hoe kom je in je relatie zoveel mogelijk tot je recht en hoe draagt je relatie bij aan je levensgeluk. Samen moet meer bieden dan alleen. En dat gaat soms met vallen en opstaan; en met ‘ups-and-downs’. En bij tijd en wijle heeft je relatie  een duwtje in de rug nodig, of soms is de houdbaarheidsduur op en wil je goed afronden en verder kunnen gaan. Of moet je samen een nieuwe taal uitvinden, waarin je elkaar wél kunt bereiken. Daar kan relatietherapie bij helpen.

Ik werk pragmatisch: ik ga op zoek naar dat wat werkt. Dat wat werkt voor je relatie én voor ieder van jullie. Ik werk dus niet vanuit één methodiek, maar gebruik diverse invalshoeken en therapievormen om verandering te bewerkstelligen. Zodat u als klant geholpen bent. En ík voldoening uit mijn werk heb. Therapie met effect, daar ga ik voor.

Opleidingen

Mijn meest recente opleiding is de opleiding tot IV-therapeut; een vierjarige opleiding in het Antwerpse. Daarnaast ben ik opgeleid en erkend als gedragstrainer, Mindfulnesstrainer, loopbaanadviseur en tevens geaccrediteerd voor het werken met diverse tests. Ooit ben ik afgestudeerd als historica aan de Universiteit van Amsterdam. Maar in het vak geschiedenis heb ik nooit gewerkt; het leuke van geschiedenis vond ik het menselijke aspect en daar ben ik meteen mee gaan werken na mijn studie.

Hoe werk ik?
Ik ga samen met jullie onderzoeken en verkennen wat er aan de hand is of wat jullie willen versterken en hoe we daar kunnen komen. Ik ben ervan overtuigd dat mensen de oplossing zelf in handen hebben, maar dat ze soms hulp nodig hebben om de weg ernaartoe te vinden. Dat houdt ook in dat ik niet ga vertellen hoe het moet, maar wel vragen stel, een spiegel voorhoud, confronteer, reflecteer, opdrachten meegeef. Elke therapie is anders, ik kijk per koppel en per vraag en soms per sessie wat nodig is. Om vanuit verschillende – elkaar versterkende – methodieken te komen tot resultaat.

 

Welkom, mijn naam is Danielle. Ik ben psycholoog.

Van harte welkom, ik heet Danielle en ik werk vanuit mijn passie en visie ‘zin in leven’. De dubbele betekenis van het woord ‘zin’ en het plezier wat dit uitstraalt.
Weer zin hebben of gaan krijgen in je leven en het opnieuw ontdekken van jouw eigen zingeving. Weten waar je in de ochtend je bed voor uitkomt, weten of durven gaan ontdekken welke richting voor jou of jullie belangrijk is.
De zin terugbrengen in het leven van mensen. Gericht op daadwerkelijke verandering, loskomen van oude patronen zodat je meer vrijuit kunt leven, meer kan zijn wie je ten diepste bent, in verbinding met je omgeving.

Na mijn studie psychologie aan de Universiteit van Tilburg, heb ik met veel plezier gewerkt in een tweedelijns GGZ instelling in Amsterdam, gespecialiseerd in ADHD en Autisme. 

Er bleef echter de wens bestaan om persoonlijker te werken en in 2015 ben ik gestart met een psychologen praktijk gericht op verlies en verandering.

Opleidingen en trainingen

- Contextueel werken met DUPLO techniek (2017)
- Techniques of Grief Therapy, masterclass Robert Niemeyer (2016)
- Symposium ‘Moeders zonder moeder’ (2016)
- ACT (Acceptance and Commitment Therapy) (2015)
- EMDR, basis en verdieping (2014 en 2015)
- Gecompliceerde rouw (2015)
- Sectiedag: Haptotherapie: aanraken, trauma en lichaam
- Rouw- en verliesbegeleider, post HBO registeropleiding (2014)
- Master klinische psychologie
- BAPD psychodiagnostiek
- Bachelor psychologie

Ik kan je vertellen dat ik werk met volledige aandacht, zorgvuldigheid, humor en nabijheid, maar dat zegt weinig. Ik ben vooral benieuwd naar jouw of jullie woorden en verhaal!

Welkom, mijn naam is Noëlle, ik ben Beeldend Psychosociaal Therapeut.

In 2014 ben ik afgestudeerd als psychosociaal therapeut beeldend. Na mijn opleiding ben ik mijn eigen praktijk gestart. Eerst alleen in Asten maar inmiddels ben ik ook werkzaam in Eindhoven op Strijp-S.

Met welke vragen kun je bij mij terecht?

– Wanneer je last hebt van Stress- en spanningsklachten
– Trauma’s
– Verlieservaringen en Rouwverwerking
– Wanneer je binnen je familie te maken hebt met een ouders of partner met psychiatrische problematiek of Verslavingsproblemen.

Hoe gaan we aan de slag?

Na de intake waarin we kennismaken en dieper ingaan op je vraag, gaan we samen aan de slag. Ik gebruik hierbij Beeldende opdrachten, de ACT therapie (Acceptance and Commitment Therapie) en Mindfulness.
Hierbij zetten we je klacht om in je kracht.
Hiernaast zet ik diverse beeldende materialen in zoals boetseerklei, kleurpotlood, ecoline, acrylverf, bijenwaskrijt, collagemateriaal en soft pastel.
Deze werkstijl is gericht om door middel van opdrachten meer bewustzijn en inzicht in de oplossingen te vinden. Je hoeft hier absoluut geen creatieve achtergrond voor te hebben.

Sfeer impressie van de praktijk: