Over mij

Welkom, mijn naam is Ineke (1978), sinds 2010 ben ik als zelfstandig psycholoog/relatietherapeut op Strijp-S gestart met deze praktijk Psycholoog van Nu.

Psycholoog van Nu Ineke van Gent

Ik werk vanuit passie en de overtuiging dat je als mens kunt leren en herstellen. Hiernaast vind ik het belangrijk om een veilige en inspirerende sfeer te creëren waarin je je op je gemak voelt en de therapie/begeleiding/coaching een optimale kans van slagen heeft. Een persoonlijke aanpak waarin je geen nummer bent.
Om snel resultaten te bereiken, werk ik met een directe no nonsense aanpak met praktische oefeningen en opdrachten. Ik nodig je graag uit om stappen te zetten, zodat je bij je eigen kracht komt en snel resultaten ziet!

Na mijn studie aan de Universiteit van Tilburg heb ik eerst 8 jaar met gezinnen gewerkt in de jeugdzorg. In 2010 besloot ik als zelfstandig psychologe aan de slag te gaan. Ik wilde graag persoonlijke professionele begeleiding bieden van mens tot mens.

In eerste instantie richtte ik me op het behandelen en begeleiden van mensen die worstelden met eetproblemen, depressies, angsten, burnout en andere stressgerelateerde klachten.
Naarmate ik in mijn werk groeide, ontdekte ik een passie in het werken met partner/relatieproblematieken. Ik ben me vervolgens in 2012 gaan verdiepen en bijscholen in relatietherapie.
Naast relatietherapie en individuele therapie, geef ik sinds 2014 Mindfulness- en Compassietrainingen en sinds 2023 richt ik me op het begeleiden van mensen met Long Covid.

Opleidingen en trainingen

Bijscholing Positieve Psychologie 2023
Bijscholing Hechting en Relaties 2022
Bijscholing Zelfcompassie en Zelfvertrouwen 2022
Opleiding Seksuologie 2016/2017
Symposium Preverbaal Trauma 2016
Opleiding Contextuele Beeldtaal Therapie 2015
Deskundigheidsbevordering Slaapproblemen 2015
Opleiding E-coaching 2015
Opleiding Mindfulness Based Cognitive Therapy 2013
Opleiding EMDR (Trauma Therapie) 2013
Opleiding Emotionally Focused Therapy (Relatietherapie) 2012
Opleiding tot therapeut behandeling Eetstoornissen 2010
Opleiding Mindfulness 2008
Master Psychologie 2005
BAPD Psychodiagnostiek 2005
Minor Psychologie 2002

Ik ben aangesloten bij de volgende Beroepsverenigingen:

NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen), EFT (Relatietherapie Netwerk), LVPW (Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden), RBNG (Vereniging Complementaire Zorg)

Klik HIER voor de lijst met vergoedingen.

 

Sfeer impressie van de praktijk: