Epiphora Methode

Epiphora Methode

Is er een diagnose Long Covid bij je gesteld of heb je last van een Burnout, wellicht kan de Epiphora Methode je helpen.

Heb je last van drukgevoel op je hoofd, haarwortel-pijn, wazig zien, kramp in je spieren, licht en geluid overgevoeligheid, en koude in je lijf? Heb je constant het gevoel dat je AAN staat en of ben je heel moe?

Mogelijk kan een slechte doorbloeding van je brein de instandhoudende factor van je uitblijvende herstel zijn.

Veel mensen lopen rond met een minder goed doorbloed brein zonder dat ze dit weten met allerlei vage klachten tot gevolg. Het verbeteren van de doorbloeding kan je helpen om je herstel te stimuleren en te bespoedigen.
De doorbloeding van je brein kun je verbeteren door de Epiphora Methode toe te passen.

De Epiphora Methode is een fysieke oefenmethode waarbij je leert om 3 hoofdoorzaken van een verstoorde doorbloeding in je brein op te lossen.

Door de Epiphora methode toe te passen verbetert je bloedaanvoer vanuit de nekslagaders (doordat je deze leert openen), je verbetert de bloedafvoer uit je brein (doordat je leert te draineren) en vervolgens zet je de juiste ademhaling in om de laatste stress uit je lijf te laten gaan.

De epiphora oefeningen pas je twee maal per dag toe, 15 minuten bij het opstaan, en 10 minuten bij het gaan slapen.
Overdag pas je de goede beweeghouding toe, en naar behoefte pas je de methode vaker toe.
Hiermee wordt de herstelkracht veel sterker en kan jouw herstelproces beginnen.

Hoe ziet een Epiphora traject eruit?

Het traject bestaat uit 3 online sessies.
Tijdens de eerste sessie kijken we samen naar je klachten (intake) en neem ik een scorelijst bij je af. Daarna gaan we aan de slag met de eerste oefeningen en krijg je deze mee om thuis te oefenen.
Na ongeveer 2 weken zien we elkaar weer en kijken we hoe het is gegaan en scoren we opnieuw je klachten. Hierdoor kunnen we zien of er een effect is.
Vervolgens gaan we verder met nieuwe oefeningen. Je leert in deze bijeenkomst alle 10 stappen van de methode.
Na de tweede sessie ga je aan de slag met de 10 stappen en dan plannen we na 2 of 3 weken de laatste sessie waarin we samen de scorelijst weer gaan doornemen en een evaluatie doen. We gaan samen kijken naar hoe verder en we bespreken je eventuele vragen.

 

Wil je de Epiphora methode leren?

Neem dan contact met me op.
Psycholoog van Nu, Eindhoven.