Relatietherapie Eindhoven

Relatietherapie Eindhoven

Loop je op je tenen binnen je relatie? Telkens ruzie over 'kleine dingen'? Heb je het gevoel dat je alleen staat of ben jij of je partner verliefd geworden op iemand anders?

Iedere relatie kent zijn ups en downs. Wanneer je merkt dat jullie er samen niet meer uitkomen, is het verstandig om met iemand in gesprek te gaan voordat het uitloopt op een scheiding.

EFT Relatietherapie is een oplossingsgerichte therapie waarin ik met jullie ga kijken naar jullie (negatieve) communicatiepatroon en hoe jullie weer op een fijne manier tot elkaar kunnen komen.
Mijn aanpak is 'to the point' waardoor er niet veel sessies nodig zijn.
De gemiddelde duur van een relatietherapietraject is 5 gesprekken. We zien elkaar in het begin om de week, daarna kijken we wat jullie behoefte is.
Ben je aanvullend verzekerd? Dan kan het zijn dat je zorgverzekeraar een deel vergoed.

We starten met een intakegesprek waarin jullie allebei aangeven waar jullie tegenaan lopen, wat jullie raakt, verdriet doet of irriteert. Vanuit daar kijken we naar wat jullie graag willen bereiken en stellen we een plan van aanpak op.

Globaal gezien bestaat een relatietherapie traject uit 3 fasen:

Tijdens de eerste fase ga ik samen met jullie kijken hoe jullie interactiepatronen eruit zien. We gaan onderzoeken hoe jullie gewend zijn te hechten aan een ander. Hiernaast gaan we kijken hoe jullie hechtingspatroon van invloed is op jullie onderlinge verbinding. Hierdoor zullen jullie je patronen gaan herkennen en begrijpen. Aan de hand van voorbeelden uit jullie dagelijkse leven en jullie interactie tijdens de sessies zal dit inzichtelijk worden. Na elke bijeenkomst kijken we hoe jullie de opgedane inzichten kunnen omzetten in de praktijk.

Fase 2: Wanneer de interactiepatronen helder zijn en jullie ze herkennen, kunnen we een stapje verder gaan. Tijdens fase 2 zullen we gaan kijken wat de onderliggende behoeften en eventuele angsten/onverwerkte emoties zijn. Door deze helder te krijgen, te voelen en deze te delen met elkaar kan er ruimte ontstaan waardoor er meer begrip en acceptatie kan ontwikkelen.

Nu het patroon helder is, de onderliggende behoeften en angsten zijn uitgesproken en pijnlijke plekken vanuit het verleden zijn verwerkt, kan er een nieuw interactiepatroon ontstaan. In dit nieuwe patroon kunnen jullie leren ontvankelijk te zijn voor elkaar. Er is sprake van meer begrip en steun en er ontstaat een warme, veilige band. Tijdens deze fase zal er geoefend worden met de nieuwe manier van omgang, net zolang het een tweede natuur is geworden en jullie samen weer verder kunnen op een manier waar jullie je prettig bij voelen.

EFT relatietherapie heeft een hoge slagingskans, gemiddeld zijn 5 gesprekken voldoende om de patronen te doorbreken. 

Spreekt deze methodiek je aan of heb je vragen?
Neem dan contact op met me op of lees meer op de site van het relatietherapie-netwerk waarbij ik ben aangesloten.

Stichting EFT Nederland

Wil je alvast wat lezen over de methode? Dit boek raad ik je aan.

Relatietherapie, Relatieproblemen

EFT relatietherapie