EMDR

emdr-therapyEMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is een kortdurende vorm van therapie die kan worden ingezet wanneer je last hebt van psychische problemen als gevolg van een nare gebeurtenis, ongeluk of een een trauma.

Tijdens deze therapie wordt er aan je gevraagd om terug te denken aan een bepaalde gebeurtenis. In deze fase haal je gedachten op, vervolgens wordt er een stimulus aangeboden in de vorm van het volgen van een bewegend beeld of geluid. Hiernaast zal ik je verschillende opdrachtjes laten uitvoeren.
Door je werkgeheugen te belasten treedt er een verzachting van de emotionele lading op en wordt de gebeurtenis ‘verwerkt’ waardoor de klachten uiteindelijk kunnen verdwijnen.

Voorbeelden van klachten zijn: spanningen of verdriet nav verlies van een partner of baan, burnout, eetproblemen, schuldgevoelens, angst en onzekerheid in bepaalde situaties, stressreacties na een ongeval met een auto, slaapproblemen en gevoelens van schaamte.
Hiernaast werkt emdr ook in het ombuigen van negatieve overtuigingen die je over jezelf kunt hebben (negatief zelfbeeld).

Bij Psycholoog van Nu werk ik met meerdere vormen om je af te leiden, hierdoor is het proces heel effectief en nog leuk ook! De EMDR sessies vinden online plaats. Ik gebruik een speciaal programma hiervoor.

Heb je last van een van de bovenstaande klachten en ben je benieuwd of EMDR therapie kan helpen bij jouw klacht?
Neem dan contact op met mij.

Klik hier als je nog meer wil lezen over deze therapie.