Long Covid

Long Covid een aandoening waar nog weinig over bekend is maar die vele vervelende gezichten heeft. Het is een ernstige multisysteem-aandoening die een enorme impact op het dagelijkse leven kan hebben.

Omdat er nog weinig over bekend is, komt het geregeld voor dat de sociale en werkomgeving niet begrijpt wat er met je aan de hand is. Iedereen is toch wel eens moe?

Vermoeidheid dekt in dit geval de lading absoluut niet en is slechts maar 1 symptoom van de hele waslijst van Long Covid klachten.
Klachten die variëren van de simpelste dingen niet meer kunnen onthouden tot verandering in emotie en het niet meer kunnen verdragen van prikkels.
Naast deze cognitieve klachten kun je als long covid patiënt ook nog te maken hebben met allerlei vreemde fysieke klachten zoals gewrichtspijnen, benauwdheid, spierpijn, voedselintoleranties en een intens gevoel van uitputting.

Wil je meer weten over de tot nu toe bekende mechanismen bij Long Covid?
Kijk dan in dit
 artikel uit Nature waarin ongeveer alle wetenschappelijke publicaties samengevat zijn.
Bij Psycholoog van Nu werken we met kennis van de laatste (biomedische) ontwikkelingen en bieden we hulp vanuit Eindhoven.

Zelf heb ik een aantal jaar geworsteld met deze vreselijke aandoening. Ik was compleet gevloerd en ben in een rolstoel beland. Omdat er weinig tot geen hulp vanuit de medische hoek kwam, heb ik (net zoals bijna iedereen) mijn eigen weg moeten vinden.

Ik heb er uiteindelijk een hele studie van gemaakt en heb onder andere geleerd dat het zenuwstelsel en het immuunsysteem hand in hand gaan. Door het zenuwstelsel tot rust te brengen, kun je ook je immuunsysteem weer meer in balans krijgen en ontstekingsreacties verminderen.
Hiernaast heb ik me verdiept in de domeinen neuro-inflamatie, de rol van histamine, voeding en darm-microbioom en ben ik aan de slag gegaan met de Epiphora methodiek.

Long Covid treft ieder op zijn eigen manier maar er is hoop. Ook al ben je al een hele tijd ziek, je kunt herstellen!