Angst en Onzekerheid

Heb je last van angst en onzekerheid wanneer je over straat te loopt, bang om opmerkingen te krijgen van anderen, niet te durven spreken in een groep, in paniek raken wanneer je in een drukke omgeving bent? Of heb je een (auto) ongeluk meegemaakt en blijf je daar over dromen?

Angst en/of paniek is vaak een signaal van je lichaam dat er iets niet in orde is of dat er nog iets ontbreekt zoals een sociale vaardigheid. Ook kan er sprake zijn van een onverwerkte traumatische gebeurtenis die maakt dat je blokkeert op bepaalde momenten. Het trauma zal dan eerst verwerkt moeten worden voordat je weer geheel kunt ontspannen. Het kan ook zijn dat je al tijden over je grenzen gaat en dat je lichaam via de angst aan ‘de noodrem’ trekt.

Door beter naar jezelf te leren luisteren, je autonomie en sociale vaardigheden verder te ontwikkelen, kun je stevig in je schoenen komen te staan en kan de angst en onzekerheid verdwijnen.

Tijdens de therapie kijken we samen wat er precies aan de hand is. Waar de angst vandaan komt en wat er nodig is om deze angst te doen laten verdwijnen. In sommige situaties raad ik EMDR therapie aan. Voorbeelden waarbij EMDR therapie goed werkt zijn onder andere: angsten of fobien voor dieren, vliegangst en sociale angsten.

Heb je een vraag of wil je meer informatie, neem dan contact met mij op. Je ontvangt hierna zo snel mogelijk reactie.