Spanning/Stress

Stress of spanning is gezond, zolang er een overeenstemming is tussen de eisen die worden gesteld of die je aan jezelf stelt en hetgeen je aankunt. Er is dan een evenwicht tussen de draaglast (de belasting) en de draagkracht (de belastbaarheid). Je kunt dat zien als een weegschaal die in balans is. Het is dus niet erg om een keer onder spanning te staan, slecht te slapen, een meningsverschil te hebben of een avondje door te studeren.

Wanneer de balans te lang of te vaak ‘uit balans’ is of de spanning een te ernstige vorm aanneemt, dan loop je wel een risico om spanningsklachten te krijgen. Stress kan zich dan vast zetten in je lichaam en je kunt er uiteindelijk zelfs ziek van worden of slaapproblemen ontwikkelen.

Het is dus heel belangrijk om je balans te vinden door de signalen van je lichaam te leren kennen en op tijd bij te sturen wanneer de omgeving of misschien jijzelf, meer vraagt dan wat mogelijk is op dat moment. Dit is te leren en te ontwikkelen.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de slaaptraining; Verbeter je Slaap, ga dan naar de contact pagina. Je ontvangt zo snel mogelijk reactie.