Slaapproblemen

Wanneer je moeite hebt om in te slapen of tussentijds vaak of veel te vroeg wakker wordt, dan heb je last van slaapproblemen. Dit kan dit veel effect hebben op hoe je in je vel zit. Je draagkracht kan sterk verminderen, je wordt sneller geïrriteerd waardoor je bijvoorbeeld vaker in conflicten met je partner of kinderen belandt.

Hiernaast kun je last krijgen van fysieke problemen als gevolg van te weinig slaap en de stress die je hierdoor ervaart. Deze stress kan er weer voor zorgen dat je moeilijker ‘af kunt schakelen’ waardoor je weer problemen krijgt met slapen. Voor je het weet zit je dan in een vicieuze cirkel die je met moeite kunt doorbreken.

Herken je dit en weet je niet meer of het nu de kip of het ei is?

Wellicht is het dan tijd om te kijken wat de oorzaak is en hoe je het onderliggende probleem kunt aanpakken zodat de cirkel doorbroken wordt en je dag- en nachtritme weer gezond en regelmatig wordt en je overdag weer lekker in je vel zit.

Slaaptraining: Verbeter je Slaap

Bij Psycholoog van Nu kun je kiezen voor individuele begeleiding waarin je technieken leert om je te kunnen ontspannen zodat je weer lekker kunt slapen. Je kunt ook kiezen voor het volgen van een slaaptraining. In 4 bijeenkomsten leer je in een klein groepsverband hoe je beter kunt leren slapen. Tijdens deze bijeenkomsten ontvang je een reader met psycho-educatie, een slaapdagboek en verschillende oefeningen om beter te leren ontspannen.

Heb je een vraag of wil je meer informatie, neem dan contact met mij op. Je ontvangt hierna zo snel mogelijk reactie.