Relatieproblemen praktisch aanpakken

Houd_Me_Vast_7_gesprekkenRelatieproblemen.

Heb je het gevoel dat je alleen staat in je relatie, dat je niet gesteund wordt in de opvoeding van de kinderen, dat je niet wordt gewaardeerd? Telkens ruzie en spanningen? Is je partner verliefd geworden op een ander of is het jou overkomen? Relatieproblemen komen vaak voor. Niemand heeft vroeger op school geleerd hoe je alle uitdagingen binnen een relatie kan aangaan.

Veel problemen binnen een relatie ontstaan wanneer er sprake is van onvoldoende betrokkenheid, hechting en contact tussen partners. Wanneer de behoeften van verbinding, veiligheid, gezien en gewaardeerd worden niet of onvoldoende vervuld worden binnen een relatie bestaat er de kans dat partners in een soort strijd of vicieuze cirkel belanden. Hierin proberen zij op allerlei manieren deze behoeften toch in te vullen.

Een voorbeeld hiervan is dat een partner verwijten gaat maken naar de ander of boos wordt met vaak onderliggende boodschappen zoals, ben je er wel voor mij als ik je nodig heb, ik mis je, ik voel me alleen. De andere partij pikt de onderliggende boodschappen vaak niet op en reageert door zich af te sluiten omdat de verwijten en de boosheid te veel pijn doen. Op dat moment is er sprake van een vicieuze cirkel die lang kan voortbestaan wanneer deze niet adequaat wordt doorbroken.

Door middel van EFT Relatietherapie, kan er inzicht worden verworven in de gedragspatronen van beide partners en kan men leren elkaar weer te zien, ontvankelijk te worden voor elkaar om zo een veilige en blijvende band te creëren.

We zijn nooit zo kwetsbaar als wanneer we liefhebben. Sigmund Freud

Hebben jullie een vraag of willen jullie meer informatie, vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt hierna zo snel mogelijk reactie.