Praktische informatie

Wat kun je verwachten?

Na de aanmelding, starten we met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen naar je vraag en is er tijd en ruimte om te ervaren of er een ‘klik’ is. Dit is een belangrijke voorwaarde voor een positief en steunend therapeutisch contact.
Ook is er de mogelijkheid om je vragen te stellen zodat eventuele onduidelijkheden, duidelijk worden en je verwachtingen ten aanzien van je traject en mij als psycholoog helder zijn.

Daarna stellen we een plan van aanpak op en plannen we de volgende 2 afspraken in. Dit geeft duidelijkheid en richting en maakt het makkelijker om te plannen. Vervolgens krijg je de eerste ‘opdracht’ mee en is de start gemaakt.

Na de 2 afspraken kijken we hoe het gaat, of je verbetering merkt. Indien dit zo is, gaan we door en plannen we verdere afspraken in. Wanneer dit niet het geval is, kijken we wat de oorzaak is en wat ervoor kan zorgen dat je wel gaat bereiken wat je wilt bereiken.

Bepalen traject en inschatten van duur

Hiernaast zal ik tijdens de intake een inschatting maken met betrekking tot de vorm en (indien mogelijk) de duur van het best passende traject.
Over het algemeen ben je tussen 5 tot 8 afspraken een heel eind op weg. In het begin zal de frequentie van de afspraken tweemaal per maand zijn, na verloop van tijd wordt dit minder totdat je het punt hebt bereikt dat je geen afspraken meer nodig hebt.
De verschillende trajecten die je bij Psycholoog van Nu kunt volgen zijn: individueel, EFT-relatietherapie, groepstrainingen en coaching op diverse vlakken.

Sinds november 2016 kun je ook een afspraak maken met mijn collega’s Noëlle en Marion.
Noëlle is een psychosociaal therapeut beeldend en kan je helpen met stressklachten, rouw en verlies en als je te maken hebt met een ouder of partner die last heeft van psychiatrische problematiek of een verslaving.
Marion is net als ik Psycholoog NIP en Integratief Therapeut, zij biedt Relatietherapie, EMDR en hypnotherapie bij Prikkelbare darm Syndroom.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken met Noëlle, Marion of mij? Neem dan gerust contact met ons op.