Verband eetstoornis en alcohol misbruik en herstel

Verband

“In de praktijk zien we vaak dat mensen met een eetstoornis ook alcohol misbruiken”, vertelt onderzoeker Melissa A. Munn-Chernoff. Samen met haar collega’s keek zij voor het eerst niet alleen naar het verband tussen alcoholmisbruik en eetstoornissen bij vrouwen, maar ook bij mannen.
Voor het onderzoek bestudeerden zij de gegevens van 6.000 Australische tweelingen. Daarbij vonden de wetenschappers dat aan alcoholverslaving en bepaalde symptomen van een eetstoornis – zoals binge-eating, overgeven en het gebruik van laxeermiddelen – dezelfde genetische factoren ten grondslag liggen.

Hulpverleners

Munn-Chernoff benadrukt dat artsen die mensen met een eetstoornis of alcoholverslaving behandelen zich bewust moeten zijn van het feit dat de problemen ook gezamenlijk voor kunnen komen. “Als je behandeld wordt voor een eetstoornis, vragen hulpverleners eigenlijk nooit naar je alcoholgebruik. En bij een alcoholverslaving is meestal geen aandacht voor eventuele eetproblemen. Wanneer hulpverleners hier bedacht op zijn, zou dat al veel schelen.”

Bron: Science Daily

Toevoeging vanuit Prana Werkt;

Vaak zien we in de praktijk dat mensen op verschillende manieren (tegelijk) kunnen vluchten in bepaald gedrag of in bepaalde middelen. Wat interessant is, is wat maakt dat iemand het nodig heeft om het gevoel te hebben te moeten ‘vluchten’.
Wanneer dit helder is kan er worden gekeken naar ‘alternatieven’ waardoor de ‘vlucht’ of stoornis de functie verliest en kan verdwijnen. En dat is goed nieuws!

Reacties zijn gesloten.