Relatietherapie: Begin van het Einde?

_MG_2712Relatietherapie, Begin van het einde?
Binnen mijn praktijk bied ik naast EMDR en Mindfulness ook Relatietherapie. Wanneer mensen weten dat ik ook relatietherapie geef, krijg ik regelmatig de vraag of relatietherapie wel zin heeft.

Mijn antwoord daarop is ja!
Het heeft absoluut zin om naar je eigen gedrag en de manier hoe je aan je partner hecht te kijken. Het is nuttig om een blik in de spiegel te werpen en te stoppen met het wijzen van je vinger naar je partner. Je “issues” projecteren op je partner is vaak makkelijker en snel gedaan maar het is niet helpend.

Door naar jezelf binnen je relatie te kijken, hier je bewust van te worden, ben je in staat om uit vastgeroeste patronen te stappen waardoor er een andere, frisse en nieuwe dynamiek tussen jou en je partner kan ontstaan.
Werkelijk verbinden, vanuit wie je bent en wat je behoeften zijn, zonder dat de ander de eerste stap moet zetten.

Is dat makkelijk? Ja en nee.
Patronen heten niet voor niets patronen en je mag oefenen, vallen en opstaan om deze te doorbreken. Wanneer je jezelf en je partner deze tijd en ruimte kunt geven, ontstaat er verbinding, ook al is het niet ‘perfect’.

Happily ever after?
Niet iedereen die in relatietherapie gaat, blijft echter bij elkaar. Soms beslissen mensen uiteindelijk dat het beter is, om elkaar los te laten. In sommige situaties is dit een passende beslissing.
Dit besluit is echter nooit aan mij, mensen begeleiden in hun zoektocht wel!

Reacties zijn gesloten.