Eetgedrag Kinderen

Kinderen blijken elkaar inderdaad te beïnvloeden, en dat kan ook onbewust kan gaan. “Kinderen hebben vaak niet door dat ze het eetgedrag van een ander kopiëren. Het gaat ook enorm snel: als een door ons geïnstrueerd kind iets te eten of snoepen pakte, had het andere kind dat van niks wist, een grote kans om binnen vijf seconden ook wat te pakken.”

Het ene kind laat zich meer leiden door het gedrag van een leeftijdgenoot dan de ander. Kinderen met overgewicht hebben meer de neiging om in gezelschap van iemand die veel eet, ook veel te eten. “Kinderen met een gezond gewicht stopten eerder met eten.

Ook kinderen met een laag zelfbeeld zijn meer geneigd zich aan te passen aan het eetgedrag van een ander”, zegt de promovenda.

 

Gezond gedrag bevorderen

Dat sociale invloed zo sterk werkt, is ook te gebruiken om gezond eetgedrag te bevorderen, denkt Bevelander. “Want kinderen gaan ook minder eten als een leeftijdgenoot minder eet. En ze zijn ook te beïnvloeden om gezondere producten te kiezen.” Het het creëren van een gezonde omgeving heeft dus zin.

Bron: nu.nl

Reacties zijn gesloten.