Contextuele Beeldtaal Therapie

Sinds een aantal maanden werk ik naast EMDR/EFT Relatietherapie/Mindfulness ook met Contextuele Beeldtaal. Ik ben hier erg enthousiast over!
Het werken met Playmobil materiaal geeft cliënten extra inzicht, op een andere manier. Ook is het fijne en veilige methode die helpt verbinding te maken met gevoelens.
Een absolute aanvulling binnen het pakket! Lees hieronder meer over deze methodiek:

playmobil

Middels Contextuele Beeldtaal Therapie kun je door gebruik te maken van Playmobil materiaal, je vraagstelling of probleem uitbeelden. Het kijken naar een opstelling geeft inzicht en kan gevoelens losmaken op een veilige manier. Dit omdat er een bepaalde afstand tot de opstelling bestaat.

Tijdens de therapie stel ik vragen en mag je elke keer uitbeelden wat je voelt of denkt. Zo komt de originele opstelling in beweging en gaat het beeld als het ware ‘spreken’.
Het beeld geeft aan waar je naartoe wilt en belangrijk hoe je dat kunt bewerkstelligen in je leven. Ook kijken we wie, binnen jouw context, je daarbij kan steunen.

Op het einde van de sessie maken we het concreet door er een praktische actie aan te koppelen. Ik zal je ook vragen om foto’s van de verschillende opstellingen te maken. Hierdoor kun je thuis, het proces nog eens bekijken.

Reacties zijn gesloten.