Kindertherapie van 6 tot 12 jaar

Als ouder wil je dat je kind zich gelukkig voelt, fijn voelt. Je merkt het als ouder als eerste als er iets niet lekker loopt, je kind trekt zich terug, wordt stil, speelt niet meer, of is juist vaak boos, verdrietig of opstandig. Het is niet altijd te verklaren waarom dit gebeurt, sommige belevingen kunnen diepe indrukken maken en sporen achterlaten. Dit kunnen hele duidelijke dingen zijn zoals de geboorte van een broer of zus, of het ziek worden of overlijden van een dierbaar persoon of dier. Ook echtscheiding of het meemaken van een ongeluk of geweld kunnen heftige ervaringen zijn, verlieservaringen. Probleemgedrag is echter niet altijd te verklaren. Dan zoeken we samen naar een manier om je kind weer in zijn/haar kracht te zetten.

Door middel van beeldende kindertherapie kan je kind zich uiten, het is tenslotte niet altijd eenvoudig om woorden te vinden voor hetgeen er binnenin ze omgaat. Soms uiten ze zich beter op een creatieve manier.

Wanneer kindertherapie?

  • Als hij of zij dikwijls verdrietig is of bang.
  • Of je kind denkt vaak aan nare dingen.
  • Wanneer er dikwijls ruzie gemaakt wordt met leeftijdgenootjes.
  • Of je kind heeft iets vervelends meegemaakt en het is moeilijk om erover te praten.
  • Als er iemand in de naaste omgeving is doodgegaan of je ouders zijn gescheiden.

Hoe gaan we aan de slag?

We gebruiken diverse creatieve materialen bij de kindertherapie om te onderzoeken wat er speelt. Je kind kan zich uiten, bovendien gebruiken we bepaalde creatieve materialen om je kind weer in balans te krijgen.

We starten met een kennismaking/intakegesprek om te kijken of ik jullie kan helpen en of er een klik is, dat is de basis van een goede therapie.

Na ongeveer 5 gesprekken is er meestal een oudergesprek, zodat we de voortgang goed kunnen bespreken.

Deze kindertherapie wordt gegeven door Noëlle. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.