Relatietherapie

Relatietherapie

Loop je op je tenen binnen je relatie? Telkens ruzie over ‘kleine dingen’? Heb je het gevoel dat je alleen staat? Iedere relatie kent zijn ups en downs. Wanneer je merkt dat jullie er samen niet meer uitkomen, is het verstandig om met iemand in gesprek te gaan.

EFT Relatietherapie kijkt naar jullie hechtingsstijlen en overlevingsstrategieën en bestaat uit 3 fasen:

Tijdens de eerste fase ga ik samen met jullie kijken hoe jullie interactiepatronen eruit zien. We gaan onderzoeken hoe jullie gewend zijn te hechten aan een ander. Hiernaast gaan we kijken hoe jullie hechtingspatroon van invloed is op jullie onderlinge verbinding. Hierdoor zullen jullie je patronen gaan herkennen en begrijpen. Aan de hand van voorbeelden uit jullie dagelijkse leven en jullie interactie tijdens de sessies zal dit inzichtelijk worden. Na elke bijeenkomst kijken we hoe jullie de opgedane inzichten kunnen omzetten in de praktijk.

Fase 2: Wanneer de interactiepatronen helder zijn en jullie ze herkennen, kunnen we een stapje verder gaan. Tijdens fase 2 zullen we gaan kijken wat de onderliggende behoeften en eventuele angsten zijn. Door deze helder te krijgen, te voelen en deze te delen met elkaar kan er ruimte ontstaan waardoor er meer begrip en acceptatie kan ontwikkelen.

Nu het patroon helder is, de onderliggende behoeften en angsten zijn uitgesproken en pijnlijke plekken vanuit het verleden zijn verwerkt, kan er een nieuw interactiepatroon ontstaan. In dit nieuwe patroon kunnen jullie leren ontvankelijk te zijn voor elkaar. Er is sprake van meer begrip en steun en er ontstaat een warme, veilige band. Tijdens deze fase zal er geoefend worden met de nieuwe manier van omgang, net zolang het een tweede natuur is geworden en jullie samen weer verder kunnen op een manier waar jullie je prettig bij voelen.

EFT therapie heeft een hoge slagingskans en heeft al vele stellen uitkomst gebracht.

Spreekt deze methodiek je aan of heb je vragen? Neem dan contact op met me op of lees meer op de site van het relatietherapie-netwerk waarbij ik ben aangesloten.

Wil je alvast wat lezen over de methode? Dit boek raad ik je aan.

Relatietherapie, Relatieproblemen

EFT relatietherapie