Beeldende Therapie

Door middel van beeldende therapie kun je onderliggende patronen zichtbaar maken. Het is een therapie vorm waarbij gebruik wordt gemaakt van beeldende middelen. Dat kan zijn een tekening, schildering of een kleiwerkstuk. Aan de hand van zo’n beeldende opdracht gaan we in gesprek. Deze werkstijl is gericht om door middel van opdrachten meer bewustzijn en inzicht in de oplossingen te vinden. Je hoeft hier absoluut geen creatieve achtergrond voor te hebben.

De meerwaarde van het werken met beelden is dat je tastbaar aan de slag bent. Het helpt je zichtbaar te maken wat je niet onder woorden kunt brengen of wat zich onder de woorden schuil houdt. Ook kunnen woorden (rationalisering) soms een bewustwordingsproces ondermijnen. Dit noemen wij ‘in het hoofd zitten’. Ook dan kan beeldend werken  een effectieve manier zijn om met een hulpvraag aan de slag te gaan.

Wat kun je met beeldende therapie bereiken?

Je krijgt zicht op je eigen gedachten, gedrag en patronen. Je leert je grenzen ervaren en aangeven.
Verwerken van een emotionele of traumatische ervaring, leren uiten en vormgeven van emoties, opheffen van gevoelsblokkades.
Je ontwikkelt jezelf door middel van het kunstzinnig proces, het leidt tot een beter zelfbeeld en groeiend zelfvertrouwen.

Wanneer je wilt leren omgaan met tegenstellingen of conflictueuze gevoelens.

We helpen je weer te gaan leven naar je eigen waarden. Deze vorm van therapie wordt gegeven door Noëlle.